Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Εθελοντικές δράσεις καθαριότητας


(από την εκδήλωση των ΑΠΛΑ την Τετάρτη στο Κινηματοθέατρο Χώρας, φωτό : Βαγγέλης Λουκίσας)
Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος σε όποια από τις παρακάτω εθελοντικές δράσεις καθαριότητας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 :
- συμμετοχή στην τακτοποίηση-διαλογή ανακυκλωσίμου υλικού, όπου συγκεντρώνεται όλο το ανακυκλώσιμο υλικό που απορρίπτεται στο νησί, στην αποθήκη του ελαιοτριβείου Κάρλου στη Σταυροπέδα. Η αποθήκη θα είναι ανοικτή από 10.00' με 14.00' . Μπορείτε να επικοινωνείτε για οδηγίες μετάβασης με την Ρόζα Καραγιαννίδου στο 6985-806839
- καθαρισμός παραλίας Νημπορειού, διοργάνωση Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και Λιμεναρχείου Άνδρου, αύριο στην παραλία Νημπορειού απέναντι από τα ενοικιαζόμενα "Αλκυώνη", στις 10.00'.
Και στις 2 δραστηριότητες καλό είναι να έχετε γάντια και νερό.


Σύντομα θα ενημερωθείτε και για άλλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.

2 σχόλια:

iordanis είπε...

μπραβο ρε παιδια..ας αποδειξουμε οτι το κορθι δεν κοιμαται..οτι η ανδρος εχει ελπιδες
ομως μην τρεχουμε πισω απτισ εξελιξεις να μπαλωνουμε τα εγκληματικα τους κενα..να προλαβουμε τις επομενες καταστασεις..να παμε κοντρα..να αγανακτισουμε..να ζητησουμε αμεσα λυση..κινητοποιησεις με ουσια..αγανακτηση με περιεχομενο κατω απτα μπαλκονια του δημαρχειου!

kimon είπε...

Μας έλειπε ένα τέτοιο Blog.
Συγχαρητήρια.
Έχω να προτείνω αν μπορεί δημιουργηθεί μια επιτροπή που να εξετάσει το ενδεχόμενο επιδότησης οικιακής κομποστοποίησης με κρατική συνεισφορά, ώστε να υπάρξει ένα κίνητρο για την διαχείριση απορριμάτων σε ατομικό επίπεδο. Αυτό το λέω διότι πιστεύω ότι ενώ όλοι δείχνουν ενδιαφέρον για την ανακύκλωση, λίγοι βάζουν το χέρι στη τσέπη.

Εξ άλλου είναι υποχρέωση της πολιτείας να διευκολύνει τους πολίτες, όπως έκανε με το φωταέριο, με τις αποσύρσεις κλπ.

Ιδιαίτερα σε ότι έχει σχέση με το νησί μας θεωρώ ότι και ο δήμος θα μπορούσε να ενεργήσει προς αυτή τη κατεύθυνση.

Επίσης υπάρχουν στην αγορά μηχανήματα που μπορούν να ανακυκλώσουν όλα τα οργανικά, ακόμα και λάδια και κρέατα και λεμόνια, αλλά το κόστος είναι 400 ευρώ.

Τέλος θα ήταν ωραίο να γίνει μια έρευνα αγοράς και μέσα σ αυτό το site να μπορεί ο καθένας να δει τι τον βολεύει για τη δική του περίπτωση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger