Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ- ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

(φωτογραφία πάνω, από την καλοκαιρινή μας εκδήλωση για τρόπους κατασκευής κομποστοποιητών από απλά υλικά, δίπλα ο μηχανικός κομποστοποιητής που είναι διαθέσιμος για τους πολίτες της Άνδρου, με ευγενική χορηγία ιδιώτη)

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμα μας (2 Ιανουαρίου 2012) στις 16 Δεκεμβρίου  2011, με πρωτοβουλία της ομάδας μας και τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Άνδρου, προτάθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου, η σύσταση Ομάδας Εργασίας για την Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση των απορριμμάτων της Άνδρου.  Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2012, με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άνδρου, επικυρώθηκε η επίσημη λειτουργία της.

Στο μεταξύ, μέλη της ομάδας είχαν επανειλημένες συναντήσεις με το Δήμαρχο Άνδρου για να συζητήσουν σχετικά. Στο διάστημα αυτό ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός της λειτουργίας πιλοτικού προγράμματος κομποστοποίησης στη Χώρα της Άνδρου και οι πρώτοι κάδοι υποδοχής οργανικών υλικών έχουν αρχίσει να μοιράζονται σε νοικοκυριά και επαγγελματίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής. Ο κομποστοποιητής έχει μεταφερθεί στο χώρο των πρώην σφαγείων της Χώρας και ήδη υποδέχεται οργανικά υλικά. Στόχος είναι η επέκταση του προγράμματος και τοποθέτηση κάδων σε πρώτη φάση σε περισσότερα σημεία της Χώρας.

Παράλληλα, η Ομάδα Εργασίας επικεντρώνει τις προσπάθειες της στο στήσιμο μιας καμπάνιας ενημέρωσης για τη μείωση του όγκου των απορριμάτων στην Άνδρο, μέσω της επεναχρησιμοποίησης, της κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης. Η ενημέρωση των κατοίκων γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων κρίνεται απαραίτητη ως μακροπρόθεσμη στρατηγική για την επίλυση του προβλήματος με τα σκουπίδια που αντιμετωπίζει η Άνδρος, αλλά και άμεση προτεραιότητα λόγω της δυσκολίας στην αποκομιδή των απορριμμάτων που έχει ξαναπροκύψει λόγω οικονομικών και νομικών κωλυμάτων που προς το παρόν δεν επιτρέπουν τη μεταφορά τους στην Αθήνα.

Σχετικό κείμενο έκκλησης προς τους κατοίκους της Άνδρου συντάχθηκε μέσα σε αυτό το πνεύμα από την πρωτοβουλία μας. Το κείμενο αυτό, που μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής θα διανεμηθεί σε όλα τα νοικοκυριά της Άνδρου.

https://docs.google.com/document/d/1EGaI9FGz5tg4G4ns3pKX1wlXU0L4Mt8QcIkEvqZTN3Y/edit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger