Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Βούλιαξε ο ΧΥΤΑ της Δυτικής Σάμου

Φαίνεται ότι δεν είμαστε οι μόνοι στο Αιγίο που "βουλιάζουμε" στα σκουπίδια. Πλέον και οι Σαμιώτες μοιράζονται μαζί μας το θλιβερό αυτό προνόμιο. Πριν δύο εβδομάδες, και συγκεκριμένα στις 4 του Φλεβάρη, ο ΧΥΤΑ της Δυτικής Σάμου υπέστη καθίζηση, με αποτέλεσμα ολόκληρη η εγκατάσταση να θαφτεί κάτω από τόνους χώματος και σκουπιδιών (βλ. παρακάτω ηλεκτρονικούς συνδέσμους).
Στη χώρα όπου η προχειρότητα και η κακοτεχνία έχουν αναχθεί σε εθνικά σπορ, είναι μοιραίο να βιώνουμε τέτοια διόλου αναπάντεχα γεγονότα, αφού ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ είχε κατασκευαστεί στην περιοχή Βυθίσματα της Δυτικής Σάμου, παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών (αν και δεν χρειαζόταν να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει την πιθανή κατάληξη του έργου). Παρόλ’ αυτά, φαίνεται ότι επικράτησε η άποψη όσων είχαν συμφέρον από την επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας, σε πείσμα της κοινής λογικής.
Η παρομοίωση της εικόνας του βουλιαγμένου ΧΥΤΑ με την κατάσταση της χώρας, η οποία επίσης πληρώνει τη συνολική προχειρότητα πολλών ετών στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών της, είναι αναπόφευκτη• όπως αναπόφευκτη είναι και η σκέψη, ότι κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και σε εμάς, εάν επικρατήσει η ίδια νοοτροπία στο θέμα της πολυαναμενόμενης κατασκευής του δικού μας ΧΥΤΥ, εάν και εφόσον ασφαλώς προχωρήσει τόσο το έργο. Εμείς βέβαια, την έχουμε ήδη πατήσει μία φορά στο συγκεκριμένο θέμα. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…
Πηγή:
http://www.tsantiri.gr/ellada/samos-«vithistike»-sta-vithismata-o-chita-ditikis-samou.html
Βίντεο
http://www.samostimes.gr/portal/koinonia/4222-2012-02-04-12-22-45

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger