Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Το τριήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων για ανακύκλωση και κομποστοποίηση σε Γαύριο, Κόρθι και Χώρα


Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο Γαύριο (περίπου 35 άτομα) ολοκληρώθηκαν χθες οι 3 ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργανώσαμε σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης σε Γαύριο, Κόρθι και Χώρα το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου. Οι καλεσμένοι ομιλητές μας Kάτια Μακρυνίκα και Δημήτρης Χωματίδης, ενημέρωσαν για την περιβαλλοντική και οικονομική σημασία της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, για τους τρόπους που υπάρχουν να ασκήσουμε αυτές τις πρακτικές, ενώ πραγματοποιήθηκε κατασκευή κομποστοποιητών και σκωληκοτροφείου για την υποστήριξη και την ταχύτερη λειτουργία μετατροπής οργανικών απορριμμάτων σε λίπασμα.
Το σκωληκοτροφείο που κατασκευάστηκε στη Χώρα τοποθετήθηκε στον κήπο του Γιάννη Ξανθού στη Χώρα και όποιος επιθυμεί να λάβει γεωσκώληκες μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα που παρέχονται στο χώρο της επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.
Ο κομποστοποιητής που κατασκευάστηκε στο Γαύριο τοποθετήθηκε σε σημείο του αύλειου χώρου του Γυμνασίου Γαυρίου και τους γεωσκώληκες ανέλαβε να ταϊζει εκεί η εκπαιδευτικός Σοφία Χατζοπούλου.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και λυπούμαστε για την απουσία των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης πλήν του Αντιδημάρχου Κορθίου στην εκδήλωση στο Κόρθι.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εκπροσώπους των Δημοτικών Σχολείων Χώρας, Δέσποινα Χατζόγλου, Γαυρίου, Κώστα Καστραντά και Κορθίου, Μαρία Καπερώνη για τη φιλοξενία των εκδηλώσεων στα σχολεία τους, ενώ για την υποστήριξη τους με υλικά, μεταφορές κλπ. συμμετοχή τους :
- Στο Γαύριο: Γιαννούλη Πέτσα για τη βιντεοσκόπηση, Σοφία Χατζοπούλου για την υιοθεσία των γεωσκωλήκων στο Γαύριο, Πέτρο Ζέρβα για την γενικότερη οργάνωση και την εξασφάλιση και μεταφορά των υλικών για την κατασκευή κομποστοποιητή
- Στο Κόρθι, την Ειρήνη Δράκου για την οργανωτική υποστήριξη και
- Στη Χώρα : Μιχάλη Βαλμά για την εξασφάλιση και μεταφορά των υλικών για την κατασκευή σκωληκοτροφείου, τον Γιάννη Ξανθό για την υιοθεσία του σκωληκοτροφείου

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις στην Άνδρο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης εδώ.

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις επόμενες δράσεις μας...!

2 σχόλια:

kimon είπε...

Περισσότερες αφίσες, περισσότερη διαφήμιση. Κανείς δεν ήξερε εκτός από κάποιους που το έμαθαν έμμεσα. Κι αυτοί που ήρθαν ήταν ήδη ευαισθητοποιημένοι με το θέμα.

Στο επόμενο να μοιραστούν φυλλάδια σε κάθε νοικοκυριό (είναι μόδα στην Άνδρο)με περίληψη εισηγήσεων ώστε να τραβήξουν το ενδιαφέρον.

kimon είπε...

Το ΚΠΕ Κορθίου που είναι; Είναι ο μοναδικός φορέας στις Κυκλάδες που θα έπρεπε να έχει ήδη πάρει πρωτοβουλίες στα περιβαλλοντικά της Άνδρου. Δεν φαίνεται πουθενά. Το ξέρω ότι δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά έχει υλικό που μπορεί να συνδράμει διοργανωτικά με το παραπάνω.

Εκτός κι αν σταμάτησε να λειτουργεί...

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger