Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυμα και ευχές από τον Ανδριώτη πρώην Υπουργό και Επίτροπο Ε.Ε.,κύριο Γιάννη Παλαιοκρασσά

"Σας ευχαριστώ για την συνεχή ενημέρωση των δραστηριοτήτων της ΑΠΛΑ, που την παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον. Στο τελευταίο ρεπορτάζ για τα σκουπίδια θα παρακαλούσα να αναρτήσετε το ακόλουθο σχόλιο:

Συγχαρητήρια για την πλήρη και αντικειμενική ανάλυση του θέματος. Από χρόνια τώρα, λέω σε όλους του κατά καιρούς Δημάρχους, ότι η σωστή λύση είναι η ανακύκλωση και η πλήρης αξιοποίηση των απορριμμάτων με συχρονες Μονάδες επεξεργασίας, που αφήνουν ελάχιστο όγκο αποριμμάτων για τελική καύση ή υγειονομική ταφή. Αυτή η αντιμετώπιση που, την ξέρω από τότε που ήμουν Επίτροπος στις Βρυξέλλες και την έχω δει στην πράξη σε αρκετές χώρες, καλύπτει πλήρως τα έξοδά της, δεδομένου ότι φτάνει μέχρι και την παραγωγή ηλεκτρισμού, οικοδομικών υλών και πολλών άλλων προϊόντων από τα σκουπίδια. Υπό ορισμένες συνθήκες αφήνει μάλιστα και κέρδος.

Τέλος για την ιστορία, πρέπει να σας πώ ότι ως Επίτροπος νομοθέτησα την ισχύουσα Οδηγία περί Συσκευασιών και Απορριμμάτων τον Δεκέμβριο του 1994, με μια μεταβατική περίοδο 5 ετών για τα νησιά και άλλους μικρούς οικισμούς της Ελλάδας. Βεβαίως την "προσωρινή μεταβατική" την θεωρήσαμε κατά την συνήθεια μας ως "μονίμως παραβατική". Είναι λοιπόν κατά μέγα μέρος και ζήτημα νοοτροπίας, όπως πολύ σωστά λέτε στην ανάλυσή σας.

Με τις καλύτερες ευχές σε όλους για τις γιορτές,

Γιάννης Παλαιοκρασσάς,
πρώην Υπουργός και Επίτροπος της ΕΕ."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger