Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ : "Αλήθειες και ψέμματα γύρω από τα σκουπίδια"

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από την ιστοσελίδα ΑΝΔΡΟΣ-ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ-Θεοδόσης Ι. Σουσούδης


"Τους τελευταίους 12 μήνες έχει γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών το πολύ τους 3-4 μήνες ενώ τους υπόλοιπους τα σκουπίδια έμειναν στους δρόμους με ότι σημαίνει αυτό για την δημόσια υγεία και την οικονομία της Άνδρου. Τις τελευταίες δε εβδομάδες τα σκουπίδια καίγονται μέσα στις πόλεις με τρομερές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων ή θάβονται σε χώρους χωρίς καμία προεργασία και έρευνα από ειδικούς που σημαίνει ότι είναι πιθανό να μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα του Νησιού.
Η λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών είναι η εντατικοποίηση της ανακύκλωσης και η λειτουργία ΧΥΤΥ.
• Η ανακύκλωση ΔΕΝ λειτουργεί ΚΑΘΟΛΟΥ όλους αυτούς τους μήνες
• Η χωροθέτηση καθυστερεί ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ αφού βρισκόμαστε στο τέλος του 2011 ( 12 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Δημάρχου) και ΔΕΝ έχει καν ξεκινήσει η διαδικασία!!!!

Η μεταφορά των σκουπιδιών σε ΧΥΤΥ της Αθήνας:
Θα οδηγήσει σε οικονομική αφαίμαξη τον Δήμο και κατ επέκταση την τοπική κοινωνία αφού το κόστος της ξεπερνάει το 1 εκατ ευρό τον χρόνο. Παράλληλα θα μεταφέρονται στην Αθήνα μόνο τα οργανικά απόβλητα και θα μένουν στους δρόμους ή θα πετιούνται όπου να ναι από τους ιδιώτες τα στερεά αντικείμενα, τα μπάζα κτλ.
Μετά τα παραπάνω μπορεί κανείς σε λίγες γραμμές να τονίσει γύρω από το πρόβλημα των σκουπιδιών ότι:
• Θα έπρεπε να εντατικοποιηθεί αμέσως η ανακύκλωση
• Θα έπρεπε ήδη να είχε χωροθετηθεί ΧΥΤΥ και να είχε ανακοινωθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του. Σε αυτό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα μπορούσαν τα σκουπίδια να μεταφέρονται σε ΧΥΤΑ της Αθήνας.
• Θα έπρεπε ήδη να είχε επιλεγεί από τον δήμο ένα από τα προσφερόμενα οικόπεδα σε κάποιο σημείο του Νησιού. Σε αυτό το οικόπεδο θα έπρεπε να είχε χωροθετηθεί δεματοποιητής ώστε να δεματοποιούνται και να αποθηκεύονται τα σκουπίδια όταν δημιουργείται πρόβλημα με την μεταφορά τους στην Αθήνα και να μην μένουν στους δρόμους. Η διαδικασία χωροθέτησης δεματοποιητή είναι ταχύτατη και έχει γίνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδος. Παράλληλα στο ίδιο οικόπεδο θα μπορούσαν να πηγαίνουν τα μπάζα και τα στερεά αντικείμενα τα οποία δεν θεωρούνται και δεν είναι σκουπίδια.

Από την πρώτη στιγμή έχουμε τονίσει όλα τα παραπάνω και έχουμε προσφέρει την στήριξή μας στον Δήμο. Δυστυχώς όμως ο Δήμος κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα 12 ολόκληρους μήνες παρ’ ότι ο κ. Ιωάννης Γλυνός διανύει τον 13ο χρόνο ως Δήμαρχος και κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο δεσμεύτηκε ΓΡΑΠΤΩΣ ότι πριν τις 31/12/2010 θα είχε λύσει το πρόβλημα.
Κωλυσιεργεί αρνούμενος να αναλάβει το πολιτικό κόστος να λύσει το πρόβλημα αδιαφορώντας για το κόστος που πληρώνουν οι Ανδριώτες και τις επιπτώσεις από την πολιτική του. Επιπτώσεις στην υγεία τους, στην οικονομία του Νησιού, στο προσωπικό πορτοφόλι του καθενός με δυσβάστακτα τέλη."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger